Cayo Exclusive Resort & Spa

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ

WHITE CAVE SUITES

Το δικαιωμα του να ζεις στον παραδεισο

1830. Η Σαντορινιά οικογένεια Σιγάλα πρωτοχτίζει μία στάνη μέσα στο βράχο, στον οικισμό του Καρτεράδου στο κέντρο των Φηρών, για να κρύβει τα ζώα της όταν οι πειρατές έκαναν επιδρομές στο νησί. Σαράντα επτά χρόνια μετά η σπηλιά μετατρέπεται σε σπίτι για να στεγάσει τη μεγάλη οικογένεια με τα πολλά παιδιά και τα δεκαπέντε εγγόνια που περίμεναν να τους δώσουν τηγανίτες με ζάχαρη κάθε βράδυ. Ενάμιση αιώνα μετά το σπίτι που παραμένει σήμερα σπίτι, ένας ξεχωριστός χώρος για την κατσίκα της οικογένειας, το σπίτι που έμενε η γιαγιά και μία κάναβα, το οικογενειακό οινοποιείο όπου η σοδειά του έτους ωρίμαζε στωικά μέσα σε δρύινα βαρέλια, μετατρέπεται σε πολυτελές, αισθαντικό κατάλυμα με τρεις σουίτες: Κάναβα (= οινοποιείο), Ευτοπία (= η αναζήτηση ενός καλύτερου κόσμου), και Λαλά (= η γιαγιά στη λαλιά του νησιού).

1956, ο μεγάλος σεισμός του νησιού τραντάζει συθέμελα το σπίτι και το κράτος χορηγεί στην οικογένεια χρήματα για την αναστήλωση και τη δημιουργία ενός εξώσκαφου κτιρίου. Η διαδικασία ανοικοδόμησης ξεκινά το 1964 όταν όλα τα μέλη της οικογένειας, από τον πατέρα μέχρι το πιο μικρό εγγόνι, πηγαίνουν στις παραλίες της Σαντορίνης, συλλέγουν χαλίκια θαλάσσης και ανακατασκευάζουν με αυτά το πρώιμο χώρο για τα ζώα σε σπίτι, διατηρώντας το μικρό χώρο για τα ζώα μέσα στα υπόσκαφα και βάζοντας τα μέσα τη νύχτα. Η υλικότητα αυτή, τα χαλίκια θαλάσσης, σε συνδυασμό με τη θηραϊκή γη και την πορσελάνη που αυτή έχει οργανικά, χαρίζουν στο σπίτι στατική αντοχή και γεωμετρική σταθερότητα. Είναι αυτό το ίδιο δομικό υλικό, αυτό το ίδιο χώμα με το οποίο, περίπου έναν αιώνα πριν την ανοικοδόμηση του σπιτιού, χτίστηκε η διώρυγα του Σουέζ.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Dining

OPEN-AIR SPA

Ακριβώς δίπλα από την πισίνα κοινής χρήσεως πάνω από τη σουίτα «Κάναβα» και αγναντεύοντας τον οικισμό του Καρτεράδου, τον μπλε τρούλο της εκκλησίας του χωριού που καρτερικά στέκεται εκεί για να γιορτάσει κάθε λογής χαρά και νόημα, και τους αμπελώνες που απλώνονται μέχρι εκεί που το μάτι δε φθάνει, απολαύστε εξειδικευμένες θεραπείες μασάζ με βάση την ηφαιστειακή μαύρη πέτρα.”

Bar

IN-ROOM PRIVATE CINEMA

Το jacuzzi pool, σε συνδυασμό με το ιδιωτικό σινεμά ακριβώς τοποθετημένο πάνω από το τζακούζι της σουίτας «Λαλά» συμπληρώνουν τη φιλοξενία μοναδικά δημιουργώντας το υπερβατικό: Ένα από τα μοναδικά στη Σαντορίνη και στον κόσμο ιδιωτικά σινεμά που ενυπάρχουν μέσα στην ιδιωτικότητα ενός δωματίου. Κολυμπήστε στα γαλήνια νερά του τζακούζι σας, ακριβώς κάτω από το ιδιωτικό σας σινεμά, και χαρείτε όσα όνειρα δεν ονειρεύονται.

Dining

WISHING ON YOUR STAR

Το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο που με κάθε κράτηση ονομάζεται και ένα αληθινό, ορατό αστέρι στον ουρανό με το όνομα σας. Την ώρα αυτή που ο ουρανός αποχρυσώνεται και η πανσέληνος δεσπόζει πασίλλευκη, ατλαζένια, ολοστρόγγυλη, κοιτάξτε τον ουρανό και απολαύστε την μοναδική στον κόσμο εμπειρία φιλοξενίας του White Cave Suites: ένα αληθινό αστέρι με το όνομά σας στον ουρανό.

* Η εμπειρία αυτή εμπεριέχεται στην τιμή της σουίτας Κάναβα ενώ διατίθεται κατόπιν αιτήματος και με επιπρόσθετο κόστος στις σουίτες Ευτοπία και Λαλά.

ΤΟ ΝΗΣΙ

Το ανεπαναληπτο ηλιοβασιλεμα

Φηρά

Ρομαντικοί και μη, λάτρεις του είδους, φυσιολάτρες, ταξιδευτές, ντόπιοι κάτοικοι, γίνονται στο ηλιοβασίλεμα των Φηρών ένα: Θηρευτές του πιο μοναδικού ηλιοβασιλέματος σε όλον τον κόσμο. Στο μέσο της καλντέρας, τα Φηρά αποτελούν την πρωτεύουσα και το κέντρο της ζωής του νησιού, εδώ που όλες οι δημοτικές υπηρεσίες και εμπορικά μαγαζιά πάσης φύσεως εξυπηρετούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.


Οία

Στο πιο βορειοδυτικό χωριουδάκι της καλντέρας, εδώ από όπου όλες οι καρτ ποστάλ του κόσμου παίρνουν το θέμα και την εικόνα τους, σπιτάκια που κρέμονται στο χείλος του γκρεμού πάνω από το Αιγαιο γίνονται το υλικό των ονείρων. Άλλοτε υπόσκαφα με τα μπάνια έξω από τον κύριο ιστό του σπιτιού, και πάντα με μια αλιτάνα, ένα παρτέρι γεμάτο με βασιλικό και αγιόκλημα, για να μεθάει ακόμα πιο πολύ την ατμόσφαιρα στο ηλιοβασίλεμα που κάθε βράδυ φεύγει. Άλλοτε καπετανόσπιτα με ψηλά ταβάνια και περίτεχνη διακόσμηση που θυμίζουν την αίγλη μιας άλλης εποχής, τότε που οι Σαντορινιοί καραβοκύρηδες όργωναν τον κόσμο όλο.